Verantwoord omgaan met je hond (1)

Verantwoordelijkheid dragen voor je hond?  Logisch toch zou je denken… Welnu, niet iedereen denkt daar hetzelfde over.Twee jaar geleden kwam ik met Nojo de buurvrouw tegen met haar niet aangelijnde Rhodesian Ridgeback.
Zonder te aarzelen ging de Ridgeback in de aanval wat vooral voor onze  aangelijnde Nojo slecht afliep, want bij een van de beten was o.a. haar oog geraakt. Ondanks alle stress en ellende voor de hond en ons hoop je dan maar dat dit nooit weer gebeurt…

Donderdag 19 augustus 2021 was het mooi weer, dus een uitstekend moment om samen even een stukje met Nina te fietsen.
Onze Nina is overigens altijd aangelijnd!  Verantwoordelijkheid nemen weet je wel….

Na ongeveer 600mtr. van ons huis kwamen we de buurman tegen tegen met zijn Rhodesian Ridgeback  die ook deze keer niet aangelijnd was.
Ondanks dat de Ridgeback onze hond voor het eerst zag, ging hij onmiddellijk vol in de aanval met alweer desastreuze gevolgen voor onze hond, zoals diverse grote en tot 3 cm. diepe wonden. Uiteraard direct onze dierenarts gebeld en gelijk naar toe gereden. Ze heeft de wonden verzorgd en gelukkig is Nina nu aan de beterende hand.

Opvallend bij het eerste bijtincident was het ook leeftijd verschil: onze teef Nojo al 13 jaar was en was de Ridgeback reu 3 jaar….
Bij het tweede bijtincident is onze teef Nina slechts 1 jaar en 8mnd oud terwijl de Ridgeback reu ondertussen 5 jaar oud is en 50kg weegt. (Nina 22kg)

Bovenstaande gegevens duiden o.i. zondermeer op een niet evenwichtige Ridgeback en daardoor een groot gevaar voor onze leefomgeving.

De foto’ zijn genomen met de telefoon.

Het vervolg…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha *