Verantwoord omgaan met je hond

Verantwoordelijkheid dragen voor je hond?  Logisch toch zou je denken… Welnu, niet iedereen denkt daar hetzelfde over.Twee jaar geleden kwam ik met Nojo de buurvrouw tegen met haar niet aangelijnde Rhodesian Ridgeback.
Zonder te aarzelen ging de Ridgeback in de aanval wat vooral voor onze Nojo slecht afliep, want bij een van de beten was o.a. haar oog geraakt. Ondanks alle stress en ellende voor de hond en ons hoop je dan maar dat dit nooit weer gebeurt…

Donderdag 19 augustus 2021 was het mooi weer, dus een uitstekend tijd om samen met Ria even een stukje met Nina te fietsen.
Onze Nina is overigens altijd aangelijnd!  Verantwoordelijkheid nemen weet je wel….

Na ongeveer 600mtr. van ons huis kwamen we de buurman tegen tegen met zijn (jawel) niet aangelijnde Rhodesian Ridgeback .
Onmiddellijk ging de Ridgeback vol in de aanval met (alweer) desastreuze gevolgen voor onze hond, zoals diverse grote en tot 3 cm. diepe wonden. Uiteraard direct onze dierenarts gebeld en gelijk naar toe gereden. Ze heeft de wonden verzorgd en gelukkig is Nina nu aan de beterende hand.

Opvallend is dat bij het eerste bijtincident onze teef Nojo al 13 jaar was en was de Ridgeback reu 3 jaar….
Bij het tweede bijtincident is onze teef Nina slechts 1 jaar en 8mnd oud terwijl de Ridgeback reu ondertussen 5 jaar oud is en 50 kg weegt. (Nina minder dan de helft)
Bovenstaande gegevens duiden zondermeer op een niet evenwichtige Ridgeback en daardoor een groot gevaar voor onze leefomgeving.

De foto’ zijn genomen met de telefoon.

Wordt vervolgd…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha *